Het Vierde Gitaarboekske

Kerstmuziek voor gitaar samenspel

Tom Eykens. Eerste druk, december 2015.

Het Vierde Gitaarboekske

klik om te vergroten

klik om te vergroten

Het Vierde Gitaarboekske is een verzameling kerstliederen: eenvoudige bewerkingen voor 2, 3 en 4 gitaarpartijen voor alle niveaus, klaar voor de gitaarles en het samenspel.

Wat spelen we in de les van half december, tussen examenperiode en kerstvakantie? Iets wat je op jou niveau al ongeveer op zicht kan lezen. Iets bekends, of iets dat de moeite is om te leren kennen. Een gezellige afronding van het trimester, die past bij de tijd van het jaar. Iets wat ik zo uit de kast kan halen.

Zij komen van verre: vanuit het Vlaanderen van 1500 waar Praetorius naar hartenlust wordt geparodieerd, langs Polen over het Wittenberg van Martin Luther, dan richting zuiden naar een zonnige Italiaanse. En nu we toch in de buurt zijn, de gitaar is een Spaans instrument, toch? Onderweg komen we nog wat Engelse bekenden tegen. Deze zero-emission vlucht landt in Noorwegen, bij een ontroerend 'maestoso molto'. Kerstmis...

En we leren bij: Stukken voor eerste, tweede, vierde, vijfde en zevende positie, met de nodige introductie. De maat 6/4 (eerst met een stippellijntje in het midden), introductie in scordatura voor de basstem (zesde snaar = D). Uitgeschreven tokkels met akkoordsymbolen. Extra mogelijkheden en enkele slagakkoorden 'ad libitum'.

Gelieve te fotokopiëren: niets kopieert beter dan A4, dus dat werd het papierformaat. Stevige notenbalken en vingerzettingen in vet lettertype. Geen losse partijen, enkel partituren.

Voor elke leerling wat wils. Speelniveau aangegeven per partij (*/**/***/****). Een accolade toont welke partijen de leerkracht kan combineren.

Prijs

32 pagina's + Inhoudstafel (incl. gebruikte techniek), trefwoordlijst voor meerdere talen, legende. Blaadjes-draaier niet inbegrepen, want die is overbodig.

Prijs: 17,45. Geen BTW.

Vrijgegeven onder een Creative Commons licentie

Ook Het Vierde Gitaarboekske is vrijgegeven onder een Creative Commons licentie. Leerkrachten en leerlingen kunnen deze bewerkingen onder die voorwaarden kopiëren en delen met collega's en vriend(inn)en.

Wil je volgend jaar opnieuw een nette collectie uit de kast kunnen halen, dan kan je het boek kopen. Zo steun je rechtstreeks het werk van de auteur – en nieuwe partituren om legaal te kopiëren in (en buiten) de gitaarles.